2021

In 2021 zijn geen sponsoracties opgezet. In 2020 is in totaal € 16.399 uitgegeven aan de volgende projecten:

Thailand
De Thai Child Development Foundation (TCDF) is een Nederlandse ANBI stichting en werkt in Thailand (regio Paksong-Phato) ter ondersteuning van een in Thailand officiële geregistreerde stichting. Deze stichting is in 2004 opgezet met als doel Thaise kinderen te ondersteunen die buiten de reguliere zorg of het educatieve systeem vallen. Zonder ze uit huis te halen!  Al naar gelang de individuele hulpvraag en een kind zijn of haar persoonlijke leefomstandigheden, kan dit steun zijn in de vorm van medische zorg, gezonde voeding, en educatie. Er wordt nauw samengewerkt met de ouders van de individuele kinderen, de lokale scholen, en de lokale medische instanties.

Kenia
Via Tools-to-Work is een donatie gedaan aan projectpartner Serenity Family CBO. In de regio Kisimu (West-Kenia) wordt gewerkt met kinderen en jonge vrouwen die fysiek en seksueel misbruikt, verwaarloosd of verlaten zijn. In 2015 is gestart met het bieden van hulp aan deze groep jongvolwassenen. Door ze handvatten te geven om een eigen inkomen te verdienen, kunnen ze weerbaar gemaakt worden tegen de heersende armoede.

Nederland

Kiwanisrally
Via Kiwanis is een donatie gedaan aan Quiet Community Tilburg. Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet Community’s. Hiermee stimuleren en organiseren we lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties.

Stichting in Concert
De stichting biedt de kans aan talentvolle amateurmuzikanten uit Breda en omgeving (ook genoemd ‘groot Breda’) om op projectmatige basis mee te werken aan (thema)concerten. Het doel is om hiermee het gat tussen amateurs en professionele muzikanten te verkleinen. Artiesten uit diverse disciplines werken in een korte tijd toe naar een kwalitatief hoogstaande productie. De stichting geeft deelnemers de kans ervaring op te doen en een goed portfolio op te bouwen.

Dance for Roses
Hadwil Foundation heeft de studiebeurs 'Dance for Roses' mogelijk gemaakt met als doel om talentvolle en ambieuze dansers te voorzien van een studiebeurs voor een dans/choreografie opleiding en diverse dansprojecten mogelijk te maken. In 2020 is aan 4 buitenlandse studenten van de Fontys Dance Academy te Tilburg deze beurs toegekend.

Stichting Breda Photo Fund
BredaPhoto wil een toonaangevend internationaal festival zijn en onderscheidt zich met bijzondere projecten. Elke editie kent een relevant maatschappelijk thema. BredaPhoto staat voor artistieke kwaliteit, toegankelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. De financiële steun van het publiek is daarbij onmisbaar.

Genootschap Grote Kerk
De Stichting fundeert de positie van de Grote Kerk als De Nassaukerk op de erfenis en het gedachtengoed van de Nassau’s. De Nassau’s benadrukten met de bouw van de Grote Kerk (en het kasteel van Breda) hun dynastieke zelfbewustzijn. Grandeur, decorum en koninklijke kwaliteit zijn begrippen die de unieke positie van de Grote Kerk onderstrepen. De Stichting wil die kwaliteit ook vandaag benadrukken en vertalen naar actuele thema’s.