2016

Nepal:
Aan het privé-initiatief "Kookzonderrook" uit Drunen zijn donaties gedaan die het mogelijk maken een nieuw computerleslokaal te bouwen ten behoeve van de Shree Jalpa Secondary School of Chaukidanda en een nieuwe gezondheidspost voor de bewoners van de VDC Chaukidanda, een afgelegen groep dorpen in het Nepalese Himalayagebergte.

Kookzonderrook houdt zich sinds 2008 in deze VDC bezig met het fysiek faciliteren van activiteiten en initiatieven die de gezondheid en de gezondheidsvoorzieningen verbeteren en het onderwijs aantrekkelijker en moderner maken.

Zuid-Afrika:
Aan het Regenboogproject van Stichting “Eye for Others” is een donatie gedaan. Het doel van dit project is om samen met de gemeenschap, lokale en regionale organisaties directe hulp te bieden en structurele verbeteringen te realiseren in de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Dit probeert men onder andere te bereiken door opknappen van een terrein met een leegstaand schoolgebouw en dit om te vormen tot een gemeenschapscentrum met verschillende voorzieningen.

Oeganda. Kenia:
Bake for Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien.  Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties.

Ghana:
Stichting Worae Care heeft doel het oprichten van een kraamkliniek in Atronie. Door de vestiging van deze kliniek wordt de reisafstand voor goede zorg dichterbij gebracht, wat leidt tot een afname van kinder- en moedersterfte.

Colombia:
Stichting La Vecina geeft kinderen in de sloppenwijken La Boquilla in Cartagena een kans op onderwijs en een betere toekomst. De activiteiten van de stichtnig omvatten onder andere basisonderwijs in kleine klassen, aandacht voor kinderen die het moeilijk hebben, opvoed-ondersteuning aan de ouders, voorschoolse opvang en sociale projecten.

Sri Lanka:
De doelstelling van de Lideke Wery Foundation is het geven van hoog kwalitatief onderwijs aan jongeren in een door de tsunami getroffen gebied, met moderne onderwijsmethodes en door leraren die zich blijven ontwikkelen. Dit met als doel om zelfontplooiing van deze jongeren te stimuleren en de kans op verbeterde levensomstandigheden te vergroten. Daarnaast is het bevorderen van interculturele uitwisseling en begrip een van de doelstellingen door het uitzenden van een Nederlandse student voor 4-6 maanden.

Nederland:
Er is een donatie gedaan aan Zontaclub Den Bosch. Het fundraise-doel hiervan was het financieren middels co-financiering van een aantal leer/werk trajecten voor meisjes bij kloosterhotel De Soete Moeder in Den Bosch.

De Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum is in 1990 opgericht en levert een actieve bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed van de leder- en schoenenbranche.

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.

Het doel van de stichting is om via bouw en exploitatie van een Peerke Donders (museum) Paviljoen in het bestaande Peerke Donders park in Tilburg–Noord de persoon van de Zalige Petrus Donders, diens leven en werken op een eigentijdse wijze onder de aandacht te brengen van het publiek, met name de jongere generaties.

Stichting AMADE Nederland zet zich in en komt op voor de rechten van kinderen waar dan ook ter wereld, ongeacht afkomst, nationaliteit, religie, geslacht en geaardheid. Zij behartigt hun belangen en probeert hun welzijn te bevorderen en de positie van de meest kwetsbare kinderen te verbeteren door hulp te bieden op het gebied van gezondheidszorg en educatie en te strijden tegen geweld, uitbuiting en misbruik van kinderen waar ook ter wereld, in overeenstemming met het gedachtegoed van AMADE Mondiale.

 Stichting Lions Club Tilburg "Regte Heide" heeft in 2016 diverse projecten gesteund. Stichting Hagis Foundation heeft bijgedragen aan:

- Stichting Kompaan, Tilburg

- Stichting NAHuis, Tilburg, Nederland.