2015

Nepal
Aan het privé-initiatief "Kookzonderrook" uit Drunen is een donatie gedaan die het mogelijk maakt een nieuwe gezondheidspost te bouwen voor de bewoners van de VDC Chaukidanda, een afgelegen groep dorpen in het Nepalese Himalayagebergte. Kookzonderrook houdt zich sinds 2008 in deze VDC bezig met het fysiek faciliteren van activiteiten en initiatieven die de gezondheid en de gezondheidsvoorzieningen verbeteren en het onderwijs aantrekkelijker en moderner maken.

DR Congo
Aan Stichting Super Adelaar uit Deventer is een donatie gedaan waarmee toiletten zijn gerealiseerd in een schoolgebouw in Kinshaswa. Stichting Super Adelaar heeft als doelstelling het stimuleren van onderwijs in het algemeen en in het bijzonder het vergroten van de kennis van computers en computerprogramma’s en het gebruik daarvan.

Oeganda
Aan de stichting Tools to Work is een bijdrage geschonken voor de Morkiswa Technische School in Tororo, Oeganda. In het Morkiswa Community Skilling Institute (MCSI) leren kansarme jongeren een vak waarmee ze een inkomen kunnen verdienen. Het instituut is gelegen in één van de meest afgelegen gebieden van Oeganda.

Oeganda, Kenia
Bake for Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien.  Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties.

Benin
Via een bijdrage aan de “Togo Jungle Challenge 2015”, georganiseerd door SOS Kinderdorpen, is een project in Benin gesteund, waarbij de bouw van een bevallingskamer is het medisch centrum van Natitingou is gerealiseerd.

Nederland:
Stichting Hagis Foundation heeft donaties gedaan aan de volgende organisaties in Nederland:

Stichting Lions Club Tilburg "Regte Heide" heeft in 2015 diverse projecten gesteund.

  • Tilburgse Voedselbank, Nederland;
  • Stichting Ronde Tafelhuis Tilburg, Nederland.
  • Stichting Leergeld Tilburg, Nederland
  • Dapcha, Nepal.

Hospice Francinus de Wind exploiteert in Waalwijk een hospice, bedoeld voor palliatief terminale gasten.

Aan “The Walking Companions” uit Drunen is een bijdrage geschonken voor hun project “Ultieme Uitdaging Mont Ventoux 2015”. Doelstelling van dit project is om (ex-)kankerpatiënten weer aan het bewegen te krijgen en zo hun zelfvertrouwen te herwinnen.

De Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum is in 1990 opgericht en levert een actieve bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed van de leder- en schoenenbranche.