2017

In 2017 zijn geen sponsoracties opgezet. In 2017 is in totaal € 54.156 uitgegeven aan de volgende projecten:

Kenia:
Er is een donatie gedaan aan Stichting4Life voor het project ALLSAFE. Stichting4Life wil gezinnen in Kenia een kans geven op een beter leven. Ze begeleiden o.a. het ALLSAFE Care project d.m.v. scholing voor kinderen en werkgelegenheid voor moeders.

Stichting Kibandaongo heeft een donatie ontvangen voor het aanschaffen van weegschalen op consultatiebureaus in het gebied Kibandaongo. Daarnaast zijn er schoolbanken geleverd aan scholen.

Ghana:
Via World Servants is actiegroep Kalsbeek gesponsord. Het project bestaat uit het bouwen van drie klaslokalen in Sawaliga, Ghana. Door de school uit te breiden met goede klaslokalen kunnen de leerlingen gedurende het hele jaar naar school en wordt de kwaliteit van het onderwijs verbeterd.

DR Congo:
Aan Stichting Super Adelaar uit Deventer is een donatie gedaan voor de aankoop van materialen voor het bouwen van een afscheidingsmuur. Stichting Super Adelaar heeft als doelstelling het stimuleren van onderwijs in het algemeen maar in het bijzonder het vergroten van de kennis van computers, computerprogramma’s en het gebruik daarvan.

Namibië:
Er is een donatie gedaan aan Stichting Penduka voor aankoop van land, met als doel het bieden van veiligheid/stabiliteit voor kansarme vrouwen in Namibië.

Cambodja:
Er is een donatie gedaan aan Stichting Kinderhuis Cambodja. Het project betreft de zorg voor het dagelijks leven van de weeskinderen en de begeleiding naar een goede toekomst.

Peru:
Stichting Inti is opgericht met als doel mensen in ontoegankelijke gebieden in de Andes (Peru) te voorzien van tandheelkundige hulp en voorlichting te geven over tandverzorging en mondhygiëne. De belangrijkste doelgroep hierbij zijn kinderen en jeugd.

Bangladesh:
Er is een donatie gedaan aan Bashati voor staaroperaties in Bangladesh. Door de staarproblemen op te lossen kunnen mensen weer aan het werk en daardoor hun families onderhouden.

Filippijnen:
Aan Stichting Noodhulp Filippijnen is een donatie gedaan voor projectplan Groot onderhoud. Met goed onderhouden panden hoopt men de komende jaren wederom honderden kinderen op te kunnen vangen.

Roemenië:
Er is een donatie gedaan aan de renovatieprojecten binnen het revalidatiecentrum Perseverenta in Tirgu Mures, Roemenië. Een revalidatiecentrum voor kinderen met meervoudige beperkingen.

Nederland:

Donaties in Nederland zijn gedaan aan de volgende organisaties:

  • Challenge groep Moergestel, zij fietsen tegen de Alpe Huez op. Zij doen dit ter ondersteuning van het onderzoek naar kanker. Het doel hiervan is dat kanker van ‘sluipmoordenaar’ wordt omgezet naar een chronische ziekte.
  • Kiwanis Goirle-Mark & Leij welke door middel van een lunch-estafette een donatie heeft gedaan aan Haarwensen.
  • Stichting Rotary Club Waalwijk voor Hospice Waalwijk.
  • Stichting Grote of o.l.v. Kerk te Breda voor de instandhouding van de Grote Kerk.
  • Stichting ALS voor deelname aan de A Local Swim IJsselstein.
  • Stichting Hoogvliegers. Zij laten zieke of gehandicapte kinderen een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven: zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten.
  • Rotary Tilburg Triborch voor de activiteit T on Ice. Via stichting Schoolschaatsen kunnen kinderen kennis maken met de schaatssport
  • Stichting Lions Club Tilburg "Regte Heide voor Stichting Veteranen Hart van Brabant en Henry Winkelmolenschool, in Same, Tanzania.
  • De Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum is in 1990 opgericht en levert een actieve bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed van de leder- en schoenenbranche.
  • Kiwanis Tilburg, Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, verenigd in serviceclubs. Al sinds de oprichting in 1915 organiseren Kiwanisclubs wereldwijd evenementen voor het goede doel. Onder het motto “serving the children of the world” richt Kiwanis zich dan ook vooral op hulpbehoevende kinderen.
  • Stichting Tools to Work te Teteringen zorgt ervoor dat men die om een of andere reden niet aan het regulier arbeidsproces kunnen deelnemen toch werkervaring kunnen opdoen. Anderzijds kunnen ze hiermee gereedschap bieden aan vakonderwijs en startende ondernemers in Afrika zodat zij een eigen inkomen kunnen verwerven.