2013

In 2013 zijn geen sponsoracties opgezet. In 2013 is in totaal € 27.900 uitgegeven aan de volgende projecten.

Nicaragua:
Aan de stichting Homeplan is een donatie gedaan voor de bouw van huizen in Nicaragua. Samen met hun lokale partner TECHO bouwen zij houten huizen voor families die onder erbarmelijke omstandigheden leven zonder elektriciteit, riolering en sanitaire voorzieningen. Met de bouw van nieuwe huizen krijgen families een veilig thuis.

Burundi:
De Wijnand Noordhoek Foundation bestaat uit een kleine groep vrijwilligers die zich hard maken voor de situatie in Oeganda en Burundi. Met de donatie kan in Burundi een lokaal gebouwd worden voor het vrouwenproject.

Oeganda:
Aan de stichting Tools To Work is een bijdrage geschonken voor het Mama Watoto-project. Hierin krijgen jongeren die uit gevangenschap van het rebellenleger Lord's Resistance Army terugkeren of die op een andere manier slachtoffer zijn van de gruwelijkheden van het rebellenleger via vakopleidingen de mogelijkheid om een nieuw bestaan op te bouwen.

Burkina Faso en  Kenia:
Stichting Lions Club Tilburg "Regte Heide" heeft in 2013 diverse projecten gesteund. Stichting Hagis Foundation heeft bijgedragen aan:
- de uitbreiding van klaslokalen in Koudougou, Burkina Faso;
- de bouw van een multifunctioneel gebouw bij het medisch centrum in Kibandaongo, Kenia

Nederland:
Hospice Francinus de Wind exploiteert in Waalwijk een hospice, bedoeld voor palliatief terminale gasten. De donatie is gebruikt bij de bouw van een stilteruimte bij het hospicegebouw.

Aan Stichting de Strohalm Waalwijk is een donatie gedaan. Deze stichting biedt hulp aan gezinnen met minderjarige kinderen in de gemeente Waalwijk, die door welke oorzaak ook onder het bestaansminimum leven.

De Stichting Vriendenkring van het Nederlands Leder en Schoenen Museum is in 1990 opgericht en levert een actieve bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed van de leder- en schoenenbranche.

Via de Rotary Waalwijk is een donatie gedaan aan Stichting Emotionele Support. Deze stichting biedt via chat en mail kosteloos en anoniem emotionele support aan mensen die door situatieveranderingen problemen ervaren. ES richt zich op mensen (slachtoffers) die geconfronteerd worden met problematiek zoals geweld, verlies, ziekte en eenzaamheid.