2019

In 2019 zijn geen sponsoracties opgezet. In 2019 is in totaal € 31.430 uitgegeven aan de volgende projecten:

Guatemala:
Caras Alegres, Spaans voor 'vrolijke gezichten' is actief in de stad Quetzaltenango. De stichting is werkzaam in de achterstandswijk Las Rosas waar zij kinderen ondersteunt. Deze kinderen werken en leven in extreme armoede. Daarnaast is er het risico dat ze op straat terecht komen.

Nepal:
6 Degrees Academy for Women bevordert empowerment van vrouwen in ontwikkelingslanden door activiteiten, projecten en programma's op te zetten en uit te voeren die de materiële en immateriële onafhankelijkheid van vrouwen in ontwikkelingslanden ten goede komen en die ook de economische en maatschappelijke ontwikkelingen in deze landen op een positieve manier beïnvloeden.

Mexico:
Mundo de Talentos is een studie- en beroepenoriëntatieprogramma in het zuiden van Mexico, dat leerlingen van 10-13 jaar oud, introduceert in de wereld van interessante beroepen- en studiekeuzes.

Kenia:
Via Tools-to-Work is een donatie gedaan aan DADREG. Dandora Dumpsite Rehabilitation Group (DADREG) is een gemeenschapsorganisatie die is opgericht door jonge mensen die vanwege armoede de school hebben verlaten en nu op straat te zwerven. De organisatie is in 2009 opgericht door een groep jongeren om zichzelf en hun gemeenschap te helpen.

Tanzania:
Dido, een dorpje in het gebied Same in het noorden van Tanzania heeft ongeveer 1800 inwoners, voornamelijk boeren. Om het probleem van een tekort aan schoon, veilig drinkwater op te heffen is begonnen met het aanleggen van een watersysteem en het bouwen van twee watertanks.

Er zijn in Nederland de volgende donaties gedaan:

Bobby & Robine Foundation
De doelstelling van de Bobby & Robine foundation is tweeledig. Ten eerste 'family support' en zorgkosten die niet door de verzekering of overheidsinstanties worden gedekt te financieren. Ten tweede draagt de foundation bij aan het financieren van onderzoek en de ontwikkeling van medicijnen die het levensniveau van kinderen met CLN2 & andere stofwisselingsziektes verbetert en in de toekomst deze ziekte(s) hopelijk geneest.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland heeft de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag te helpen met de inzet van een hulphond. Door het vergroten van hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid wil de stichting hen een nieuw en blijvend perspectief bieden. Hulphond Nederland is verantwoordelijk voor het totale opleidings- en begeleidingsproces van hulphonden en cliënten.

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen in het land, ervoor zorgen dat families met een ziek of zorgintensief kind optimaal voor hun kind kunnen zorgen en dicht bij elkaar kunnen zijn. Daarom bieden wij gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.

Dance for Roses
Hadwil Foundation heeft de studiebeurs 'Dance for Roses' mogelijk gemaakt met als doel om talentvolle en ambieuze dansers te voorzien van een studiebeurs voor een dans/choreografie opleiding en diverse dansprojecten mogelijk te maken. In 2019 is aan 2 buitenlandse studenten van de Fontys Dance Academy te Tilburg deze beurs toegekend.

T-On Ice:
Doel van het schoolschaatsen is om de kinderen van de groepen 5, 6 en 7 kennis te laten maken met de schaatssport. In drie lessen worden de kinderen die nog niet kunnen schaatsen, "ijsvrij" gemaakt en leren ze spelenderwijs schaatsen. Kinderen die al kunnen schaatsen zullen hun techniek kunnen verbeteren. Het belangrijkste is dat de kinderen lekker sportief bezig zijn met deze stoere oer-Nederlandse winterse sport.

Genootschap Grote Kerk:
De Stichting fundeert de positie van de Grote Kerk als De Nassaukerk op de erfenis en het gedachtengoed van de Nassau's. De Nassau's benadrukten met de bouw van de Grote Kerk (en het kasteel van Breda) hun dynastieke zelfbewustzijn. Grandeur, decorum en koninklijke kwaliteit zijn begrippen die de unieke positie van de Grote Kerk onderstrepen. De Stichting wil die kwaliteit ook vandaag benadrukken en vertalen naar actuele thema's.